Trots op Hollands duurzaam product

Rechtstreeks in contact met de teler op de Inspiratiedagen

Nederland staat er om bekend, duurzame teelt van smaakvolle groenten en fruit. Vaak staan we in de keuken niet stil welke processen vooraf gaan aan die verse producten op het bord. Op de inspiratiedagen zijn een aantal telers van Nederlands product aanwezig. Natuurlijk om het Hollands product te laten proeven maar ook om het verhaal achter het product over te brengen. Want welk verhaal hoort er bij die duurzame teelt? De praktijk verschilt nogal van het idee wat er vaak leeft bij de gast. De Nederlandse tuinbouw is één van de meest vooruitstrevende op het gebied van duurzaam produceren, circulair werken en nagenoeg geen bestrijdingsmiddelen.

Op de inspiratiedagen zijn er een aantal van deze telers aanwezig. In de kookdemo’s wordt hun product verwerkt en op de netwerkmarkt treft de bezoeker ze ook aan. Bijvoorbeeld Koppert Cress, voor veel koks wel bekend en al sinds de oprichting bezig met het zo duurzaam mogelijk produceren van hun product. Daarnaast is Duijvestijn, duurzaam tomatenteler aanwezig op de inspiratiedagen. Met hun productiemethoden zorgen ze voor een duurzame toekomst.

Biologische gewasbescherming

Samenwerken met de natuur is de enige manier om gezond en veilig voedsel te kunnen produceren. Duijvestijn zet dan ook maximaal in op biologische gewasbescherming door het natuurlijke ecosysteem in de kas te onderhouden. Dit doen ze door de gewassen tegen ziekten en plagen te beschermen door het inzetten van natuurlijke vijanden. Bijvoorbeeld lieveheersbeestjes die de bladluizen opeten en sluipwespen die witte vlieg bestrijden. Biologische gewasbescherming is circulair en tast de omgeving niet aan. Bovendien worden de planten weerbaarder en worden ze minder snel ziek.

Kom langs op de inspiratiedagen en leer het verhaal kennen achter producten die we dagelijks gebruiken maar nog maar weinig van weten, laat staan over vertellen aan onze gasten.

Nog geen ticket? Registreer vandaag nog

Foto credit: Duijvestijntomaten.nl