Robotisering, een vloek of een zegen

Waitron robots het begin van het einde!?

Vaak is dit eerste reactie bij het zien van robots door de horecaprofessional. Het gaat ten koste van het gastheerschap, mensen willen persoonlijk bediend worden. Allemaal waar! En hoe vaak zit je zelf op een terras of in een restaurant terwijl het zoeken is naar een gastheer of gastvrouw die achter de schermen bezig is? De waitron robots van Smartrobot Solutions verlichten het werk aan de voorkant. Door de robots de weg naar de keuken en de afwas af te laten leggen is er méér tijd voor de gast en meer tijd voor de leuke kanten van het vak. Zichtbaar voor de gast blijven, niet meer naar de (afwas)keuken met een stapel borden maar het gastheerschap naar een hoger niveau tillen. En we merken allemaal dat het vinden van goed geschoold personeel op dit moment echt moeilijk is. Je huidige brigade dan helpen en ondersteunen is prioriteit nummer 1.

Inmiddels vinden de waitron robots van Smartrobot solutions steeds vaker de weg naar restaurants in Nederland. Zo zijn ze bijvoorbeeld te vinden bij Sea Palace op het IJ in Amsterdam. Daar leggen de robots het grootse deel van de route af van de keuken naar het restaurant en weer terug naar de afwaskeuken. De bediening is laaiend enthousiast, ze blijven aanwezig in het restaurant gedeelte en zijn bijna continue zichtbaar voor de gast. De omzetsnelheid verhoogt, het gastheerschap is beter. En de gasten? Die zijn ook enthousiast. De robots verplaatsen zicht geruisloos, zijn slim, botsen niet tegen gasten aan en laten niets vallen. De keuken hoeft niet meer te wachten op de bediening maar stuurt de robot meteen naar de juiste wijk. De bediening pikt daar de gerechten op en plaatst afwas weer op de robot. De gast krijgt nooit een onpersoonlijke robot aan tafel.

Tijdens de inspiratiedagen is Smartrobot Solutions aanwezig met een aantal stijlvolle robots en verzorgt een aantal demonstraties zodat u met eigen ogen kunt zien welke mogelijkheden er zijn.

Nog geen ticket? Registreer vandaag nog